Tisztelt Adózó!

Tájékoztatjuk, hogy a 2017. évi helyi iparűzési adóbevallási határideje 2018. május 31.
A vállalkozó az adóévre megfizetett adóelőleg és a megállapított tényleges adó különbözetét is eddig az időpontig fizetheti meg az önkormányzat 65500068-00057347-51150057 számú iparűzési adó számlaszámára, illetőleg ettől az időponttól igényelheti vissza. Az iparűzési adó mértéke az adóalap 1,6 %-a.

 

Az iparűzési adó bevallási nyomtatvány letölthető az Önkormányzat honlapjáról (www.ujhartyan.hu), vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Adóhatóságánál.

 

2017. január 1-től a NAV-on keresztül is benyújtható az iparűzési adóbevallás, a 2017. adóév vonatkozásában a 17HIPA jelű nyomtatvány alkalmazandó.

 

Továbbá az ügyfélkapuval rendelkezőknek lehetőségük van a www.ujhartyan.hu/elektronikus_ugyintezes alatt megnyitható önkormányzati hivatali portálon (https://ohp.asp.lgov.hu/nyitólap) történő első regisztrálás után az adóbevallások elektronikuskitöltésére és elküldésére is. Javasoljuk, hogy így szíveskedjenekelkészíteni, hiszen ezzel a módszerrel az esetleges hibák kiküszöbölhetőek.

Vállalkozók esetében előzetes képviselői bejelentés, illetve meghatalmazás papír alapon történő benyújtása szükséges. Ehhez az alábbi nyomtatványokat személyesen vagy postai úton kell eljuttatni az adóhatóság részére:

-állandó meghatalmazás elektronikus ügyintézéshez nyomtatvány kitöltése szükséges könyvelők, könyvvizsgálók, egyéb meghatalmazottak részére,

-képviselő bejelentése E-ügyintézés esetén elnevezésű nyomtatvány kitöltése és beküldése szükséges, ha egyéni vállalkozó saját maga illetve gazdasági társaság képviselője szeretne az e-ügyintézésben részt venni.

« vissza